Guia ràpida de Weibo per catalans – Part I

Si sou fanàtics del microblogging (és a dir, usuaris actius i malalts de Twitter o Identi.ca), i a més esteu estudiant xinès (o hi esteu interessats), segur que us interessarà donar-hi una ullada a Weibo (微波), el servei de microblogging de Cina que està triomfant a la Xina. De fet, està triomfant tant que moltes marques internacionals i fins i tot personalitats i famosos de tota mena estan obrint perfils a Weibo per mantenir informats als seus seguidors xinesos (sobretot des de que és difícil accedir a Twitter des de la RPX).

Si voleu entrar en aquesta xarxa social, us ofereixo una petita guia per crear-vos en minuts un compte (i de pas repassar una mica de vocabulari).

1) Crear un compte a Weibo

Per crear-hi un compte, només cal que aneu a la pàgina principal (http://www.weibo.com). Un cop a dins, hi veureu això:

Captura de 2013-02-01 10:37:34

 

hái méiyǒu xīnlàng wēi bó zhànghào? xiànzài jiārù | Lìjí zhùcè
Encara no tens compte a Cina Weibo? Entra-hi ara | Subscriu-t’hi

Feu click sense por al botó vermell. Al formulari que us apareixerà us permet registrar-vos amb un número de telèfon mòbil. Òbviament, a menys que tingueu un número de mòbil xinès, us interessa registrar-vos amb el vostre email. Fixeu-vos en el formulari i en el primer camp d’aquest:

Captura de 2013-02-01 10:47:41

没有手机?用邮箱注册

Méiyǒu shǒujī? Yòng yóuxiāng zhùcè
No tens telèfon mòbil? Fes servir l’adreça de email

Un cop feu click a l’enllaç, només cal que ompliu els següents camps del formulari:

  • 邮箱 (yóuxiāng): correu electrònic
  • 设置秘密 (shèzhì mìmì): Establir contrasenya
  • 昵称 (nìchēng): nom d’usuari (o nickname)
  • 姓名 (xìngmíng): nom i cognom
  • 护照 (hùzhào): passaport – és un camp opcional, però en el cas de residents xinesos és obligatori posar-hi el 身份证验证 (shēnfèn zhèng yànzhèng, número de DNI)
  • 验证码 (yànzhèng mǎ): codi de verificació (el que vindria a ser un captcha)

Un cop fet tot això, ja us haureu registrat. A partir d’aquí, us demanarà una sèrie de dades addicionals i si voleu afegir nous amics per començar (de manera similar a Twitter). I un cop fet això, per entrar-hi i començar a escriure només caldrà que aneu a la pàgina principal del servei i identificar-vos amb el vostre 邮箱 i el vostre 秘密 ( a més d’un 验证码 addicional) i començar a fer 短信 (duǎnxìn, missatges curts).

Has arribat al final de la primera part de Weibo per Catalans. A la segona part veurem la interfície d’entrada de missatges i les opcions que tenim disponibles.